dimecres, 16 de desembre del 2009

Catifa vermella

Passejada matinal de diumenge per un dels llocs d’Osona, que com més hi vaig, més m’agrada. Santa Maria de Besora.

dimarts, 8 de desembre del 2009

Hungary, twelve points.

Budapest és la ciutat que em falta per completar el Triangle d’Or, format per Viena, Praga i la capital hongaresa.
Una de les ciutats que per la seva història, cultura i situació geogràfica sempre m’ha atret. Dins la seva àrea metropolitana es troba Budaörs lloc on s’edita una de les meves últimes col·laboracions, el Budaörsi Napló. Una publicació més pel meu currículum, amb el valor afegit de l’exotisme que té veure les teves imatges envoltades de textos que ets incapaç de llegir.

Hungary, twelve points. (English version)

Budapest is the city that I miss to finish the Golden Triangle, formed by Vienna, Prague and the Hungarian Capital. One of those cities that for his history, culture, & geographic situation always wished to visit.
In the Budapest metropolitan area there is a newspaper called Budaörsi Napló, one of my last collaborations. A new publication to my curriculum, with the international plus of exoticism that give the Hungarian writing.


Thanks to Timea Hepke, and Erzsébet Eller, for be my link in Hungary.

dilluns, 7 de desembre del 2009

Col·laboració internacional

L’arxiu fotogràfic i el currículum d’un fotoperiodista s’expandeixen de forma natural. A vegades hi ha col·laboracions que tenen un valor afegit. Per tractar-se d’un gran mitjà, pel fet de ser publicades fora de les nostres fronteres, o per les dues raons alhora, com la del passat 11 de novembre, quan vaig publicar una fotografia al PERIÒDIC D’ANDORRA.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Vida enmig del no-res

Fa uns dies, llegint l’edició de desembre (2009) de la revista National Geographic, vaig descobrir el fotògraf nord-americà Michael Forsberg.

Nascut a Nebraska i llicenciat en geografia, Forsberg ha dedicat tres anys d'esforços a documentar la biodiversitat de les Grans Planes dels EUA més d'un milió de quilòmetres quadrats d'estepes i praderes infinites.

Tot aquesta feina ha quedat recopilada al seu últim llibre GREAT PLAINS, Americas Lingering Wild. Una magnifica obra que il·lustra el “buit”, la franja que recorre els Estats Units de nord a sud, des del Canadà fins a Mèxic, a l’est de les Muntanyes Rocalloses i a l’oest del Mississipí. Un recull fotogràfic extret d’allà on la gent creu que no hi queda res.

Per anar obrint boca, em conformo en veure una i altra vegada el vídeo de promoció del llibre, mentre l’afegeixo com a prioritat a la carta als Reis d'Orient.